Den personliga kliniken med de stora möjligheterna

Helst av allt vill vi att din häst ska vara frisk. Hela tiden.

Men om skadan ändå dyker upp är det viktigt att få snabb vård – och rätt vård. Vi är specialiserade inom hoppning, dressyr och fälttävlan och vet hur känslig hästen kan vara. Därför ser vi till att rehabiliteringen blir så kort – men långsiktig – som möjligt.

När du lämnar din häst hos oss på Brunmåla kan du känna dig trygg i att din bästa vän får rätt vård från början. Och att vi ser till både detaljerna och det som blivit Brunmålas kännetecken: Helheten.

 

I vår fullserviceklinik erbjuder vi bland annat:

 • köp- och säljbesiktning
 • exportröntgen
 • unghästbesiktning
 • rehab-träning
 • hältutredning*
 • regelbundna hälsotester
 • munhåleundersökning och tandkorrigering
 • sjukbeslag och hovkorrigering
 • fullt utrustad operationsavdelning för dagkirurgi
 • luftvägsutredningar med endoskopi
 • magtarmkanalsutredningar med gastroskopi
 • hudundersökningar
 • ögonundersökningar

 

Vi gör bilddiagnostik och använder oss av direktdigital röntgen, avancerat ultraljud, gastroskopi samt endoskopi. Vi har även utökade behandlingsalternativ som Shockwave, ABPS (Irap) och ACP (PRP).

Läs mer om våra behandlingsmetoder här.

* Vid hältutredning ingår även ridprov i ridhus och möjlighet till uppstallning vid mer komplicerade utredningar.

 

Närhet

Du hittar oss i Täby utanför Stockholm med eget stall, ridhus och stora gästboxar. Vi har paddock och kan erbjuda temporär uppstallning i stora uteboxar. Om du vill kan du boka arbetsplats åt dig. Du får också tillgång till uppvärmt fikarum, el, pentry, dusch och toalett.

 

Även för dig

För våra långväga gäster finns fina övernattningsmöjligheter hos vår granne Såstaholm Hotell & Konferens. Där bor du bra och äter dessutom en av Sveriges mest prisbelönta frukostar.

 

Det var en gång

Brunmåla grundades 1994 av familjen Brunstedt och sedan dess har många hovar trampat markerna. Stallet och anläggningen, som idag har 20 boxar, blev snabbt en naturlig samlingsplats, och vi har haft förmånen att få ta hand om många duktiga hästar och ryttare i våra inackorderingsstall.
Fram till 2003 tävlade vi på nationell nivå i hästhoppning, och intresset för omvårdnad och hållbar utveckling av hästar har alltid utgjort en stor del av Brunmålas verksamhet. Efter en envis hälta på en av våra hästar introducerades vi för Dr. Med. vet. Björn Nolting – vilket visade sig vara en riktig lyckoträff. Samarbetet fördjupades och snart kom tankarna på en egen praktik. Den 1 maj 2005 slog portarna upp till det som idag är Brunmåla Hästklinik – ett unikt samarbete mellan en entreprenörsfamilj och en av världens främsta hästveterinärer.

Hösten 2014 slog vi upp portarna till en ny, stor anläggning som gör Brunmåla till en fullskalig hästklinik med operationsavdelning för dagkirurgi. Vår ambition är att fortsätta vara bland de allra bästa inom modern hästvård – och vi kommer fortsätta erbjuda samma familjära omsorg och omtanke när du låter oss ta hand om din allra bästa vän.

Vi är medlemmar och följer rekommendationer från Svensk Djursjukvård.

Att varje dag få jobba med sin passion är en fantastisk förmån, som också gör oss bättre på vårt arbete.
– Caroline Brunstedt, vd