Avlivning

När det blir dags att ta ett sista farväl av din häst finns vi här för er. Vi hjälper er hela vägen, från själva avlivningen till att ombesörja hämtning av hästens kropp för kremering.

 

Så här går en avlivning till hos oss på Brunmåla:

För att hästen inte ska uppleva någon stress får den en spruta med lugnande medel. Medan det lugnande verkar får du en stund med din häst, antingen ute på gräsmattan betandes eller inne på kliniken, beroende på vad ni tycker känns bäst för er. Därefter får hästen en kanyl i halsvenen. Kanylen sys fast i huden så den ligger stabilt på plats. När ni känner er så redo det går i en situation som denna, går en veterinär och en sköterska iväg med hästen för att ombesörja själva avlivningen. Hästen får äta hästgodis eller något annat gott, medan ett läkemedel injiceras i kanylen, som får hästen att bli medvetslös, andningen att upphöra och hjärtat att stanna.  Som djurägare får du inte vara med på själva avlivningen, både på grund av säkerhetsskäl och för att själva avlivningen inte är ett minne man som djurägare behöver ha med sig. Däremot får du, om du vill, se hästen efter att veterinären kontrollerat att hjärtat stannat och den inte har några reflexer kvar.

 

Vi sköter kontakten med transportföretaget som hämtar hästens kropp för kremering. Önskar du få askan från din häst kan det ordnas till en extra kostnad. Vill du ha ett minne av din häst, så som en bit man eller svans, eller kanske en sko, ser vi till att du får med dig det hem.

Du är välkommen att kontakta oss för att boka tid. Ring oss på 08-510 133 30, måndag till torsdag 8–17 och fredag 8–16. Alternativt kan du också nå oss genom att fylla i formuläret nedan.

    Vi på Brunmåla Häst AB värnar om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. För att ge dig en bättre förståelse för hur vi hanterar dina personuppgifter har vi uppdaterat vår integritetspolicy, i enlighet med EU-direktivet GDPR.