Ett team som bryr sig om

Teamet runtomkring är minst lika viktigt som våra erfarna veterinärer för att vi ska kunna ge dig och din häst bästa möjliga vård. Hos oss på Brunmåla Hästklinik möter du:

Caroline Brunstedt, vd samt djursjuksköterska (caroline@brunmala.se)

Slå upp driven och målinriktad och du hittar en bild på Caroline. Som 23-åring startade hon Brunmåla efter att redan ha jobbat flera år tillsammans med veterinär Björn Nolting. Caroline är hästskötare i grunden och var tillsammans med sin syster Maria ett etablerat team på de stora hopptävlingarna i början av 2000-talet. Hon har haft eget stall sedan ’94 med över 20 hästar, och ser nu till att Brunmåla går i spetsen för modern hästvård. Vår vd är en häst- och hundälskande doer med båda fötterna stadigt förankrade i stallgolvet helt enkelt. 2013 tog hon även sin djursjuksköterska legitimation.

 

Marie Hallander Larsson, Styrelseordförande

 

Lena Karlsson, djursjuksköterska samt anestesisjuksköterska

Lenas brinnande hästintresse har varit långvarigt- närmare bestämt i 46 år!
Hon utbildade sig till Ridinstruktör -88 och har sedan dess lärt små och stora att rida! Hon började arbeta som djurvårdare år 2000 och fick sin legitimation som djursjukvårade år 2014. Under sin sköterskekarriär har Lena jobbat på bla ATG, UDS och sommaren 2017 fick vi på Brunmåla äran att ha henne här!
På fritiden delar hon hästintresset med sin dotter som rider dressyr på medelsvår nivå men följer även med sonen på motorsportstävlingar runt om i landet.

 

Carin Lindh, djursjuksköterska samt anestesisjuksköterska
Carin började sin yrkeskarriär som undersköterska på Huddinge Sjukhus operationsavdelning. Hon kom där i kontakt med docent Torsten Wredmark som utbildat docent Gunnar Nilsson på artroskopier. Detta ledde till att hon 1990 började hos Gunnar Nilsson på Solvalla och assisterade där på operationsavdelningen, och delade sin tid mellan Huddinge och Solvalla. Hon har även arbetat en period på Arninge Djurklinik. Sedan våren 2019 arbetar hon hos oss på Brunmåla som djursjukvårdare och assisterar även på våra operationer där hon ansvarar för narkosen.
Hästintresset startade genom att börja på ridskola som 4-åring. Carin har därefter haft olika hästar genom åren. Familjen består av man, dotter, en ponny, två jakthundar samt 1 katt.

 

Jörn Heggernes, djurvårdare

Jörns hästintresse startade på travbanorna i Norge. Det ledde honom till att börja på Norges Veterinärhögskola som djurskötare under det glada 80-talet. Men travintresset fanns kvar – via en anställning hos Gunnar Eggen som hästskötare, lockades han till Sverige och Stig H Johansson, där han arbetade för travkusken fram till 2003. Därefter började han på ATG Hästkliniken som djurskötare fram till han började hos oss på Brunmåla 2017. Jörn har en stor kärlek till hästarna. Han är tryggheten personifierad på kliniken och ser till att både ägare och hästar känner sig lugna.

 

Miccis Molin, Djurvårdare

 

Victoria Back, Djurvårdare

Victoria har en bakgrund på Specialistsjukhuset Strömsholm där hon arbetade som djurvårdare på häst. Hon är vidareutbildad inom intensivvård, sårvård och röntgen. Victoria har en gedigen hästbakgrund där hon arbetat med allt ifrån att utbilda unghästar, till att jobba med hästar som tävlar på världscupnivå i hoppning  både i Sverige och Tyskland. Hon har också själv tävlat framgångsrikt; FEI dressyr på ponny, upp till 130 cm i hoppning, samt visat unghästar på championat. Utöver sin passion för hästar och hästarnas mående, så gillar hon även att resa och träna, och drar gärna med sig sina kollegor i sin träningsiver.

 

Sofi Sandler, ekonomiansvarig (ekonomi@brunmala.se)
Sofi som var en äkta hästtjej och tävlade i hoppning som ungdom har nu efter nästan tjugo års paus närhet till hästarna igen tack vare jobbet på Brunmåla.
På Brunmåla sköter Sofi ekonomin så har du frågor om fakturor, kundupplägg eller annan administration är det Sofi du ska kontakta.