Rehab

Teamet runtomkring är minst lika viktigt som våra erfarna veterinärer för att vi ska kunna ge dig och din häst bästa möjliga vård. Hos oss på Brunmåla Hästklinik möter du:

 

Kristina Sidenborn, Leg. Kiropraktor

Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av hur kroppen fungerar. Mitt djurintresse har också alltid funnits där. Släpade hem hemlösa katter som frös på vintern till mina föräldrars stora förskräckelse. Efter mycket om och men skaffade vi hund. Lyckan var gjord. Lotta, en schäferblanding kom till oss. Efter gymnasiet åkte jag till Grenoble för franska-studier på universitetet som fortsatte här i Sverige Jane Fonda och gänget hade börjat med workout. Nu började det suga i tarmen här fanns ju verkligen det jag ville göra och kanske få svar på mina frågor om kroppens olika funktioner. Under ca 6 års tid jobbade jag på Yvonne Lin´s workout som instruktör, admin, städare, osv. Det fanns fortfarande frågor men inga svar. Då sökte jag till Kiropraktor utbildningen på Skandinaviska Kiropraktor Högskolan i Solna. Här fick jag svar på de flesta frågor. Det dröjde dock ytterligare 15 år varav 12 på Polisen som ansvarig för gym och gruppträning, föreläsningar m.m innan jag kunde uppfylla min dröm att bli djurkiropraktor. Det finns en skola i Tyskland som utbildar veterinärer och kiropraktorer i kiropraktiksbehandling. Jag sökte och kom in. Enda kruxet var att den var på tyska. Den detaljen hade jag missat. 5 månader senare rodde jag efter mycket svett, tårar iland diplomet.  Några år senare kom jag i kontakt med Ingela Liwång på ATG kliniken/Täby galopp och fick möjligheten att vara där en dag i veckan. Idag sedan 2011 jobbar jag själv som instruktör nere i Tyskland och nu sedan våren 2019 kommer jag en dag i veckan till Brunmåla. Det som är roligt med mitt yrke är att jag lär mig hela tiden nya saker från djuren, alla mina fantastiska kollegor.

 

Charlotte Dillner, Leg. Sjukgymnast
Charlotte tog examen som Leg. Sjukgymnast år 2000 och har vidareutbildningar i Idrottsmedicin, OMT (Ortopedisk manuell terapi), akupunktur och veterinärmedicin. Sedan 2010 är hon en av få Godkända av jordbruksverket för arbete med djur och tillhör därmed djurhälsopersonalen.
Hon är hästtjej sedan barnsben, först med med hoppning och dressyr som intresse, som sedan övergick till galopphästar i tjugoårsåldern.
Med ett brinnande intresse för anpassad träning av hästar för maximal prestation tränar hon idag vid sidan av arbetet som sjukgymnast hinderhästar inom galopp och kan titulera sig Championtränare över hinder i Sverige 2019.
Charlotte Jobbar i team med våra veterinärer och gör fysioterapeutiska undersökningar/bedömningar, behandlingar och individuellt anpassade rehab program för att din häst ska återhämta sig från skada och optimera förutsättningarna för fortsatt arbete.