Nyheter
Brunmåla Ortho Human
Brunmåla Hästklinik är en personlig klinik med stora möjligheter. Vi är specialister på hästen i sin helhet med spetskompetens inom hältor, hästens sjukdomar, ortopedi, kirurgi, och munhåla.
hästar, hälta, hältutredning, hästkirurgi, veterinär, hästens sjukdomar, tävling, hälsokontroll, friskhäst, kirurgi, hovslagare, hästtandläkare, operation, djursjukvårdare, ortopedi, ryttare, träning, munhåla
15842
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15842,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Brunmåla Ortho Human

Vårt team består av rutinerad ortoped

Inriktning och målgrupp

Vår Ortoped behandlar axel, armbågs- och skulderproblem. Diagnos direkt med Ultraljud. Behandlar även knä, rygg, fot, hand samt smärtbehandling av artros, muskelproblem.

 

Allmänt om Ortopedi

Ortopedi är den gren av läkarvetenskapen som särskilt inriktar sig mot rörelseorganens sjukdomar och skador – vilket även är de vanligaste orsakerna till läkarbesök och kirurgiska operationer. Det är ett brett spektrum av tillstånd, från medfödda fel till arbetsskador eller olyckor. Sjukdomar i rörelseorganen är en av de viktigaste orsakerna till nedsatt funktion och sjukskrivning. Exempelvis får varannan kvinna och var fjärde man en benskörhetsfraktur under livet, tre fjärdedelar ryggsmärtor och över en miljon svenskar lider av ledsjukdom.

 

 

Vårt omhändertagande

 

Allmän bedömning och undersökning

Vårt team, med vår överläkare i spetsen, bedömer, utreder och behandlar dig som har allmänortopediska besvär på ett effektivt och personligt sätt. Du kanske har problem och smärta  i rörelseapparaten från arm, hand, axel, nacke, rygg, knä eller fot – kanske en idrotts- eller överbelastningskada? Vi hanterar alla typer av problem relaterade till ortopediska besvär.

 

Utfärdande av intyg

Vi utfärdar även olika sorters intyg ex. till Försäkringsbolag, Invaliditetsintyg etc.

 

Särskilt om intyg

För intyg krävs ofta journalkopior vilket innebär att du bör uppge särskild information när du bokar tid. Vanliga läkarintyg för sjukskrivning utförs dock inte.

 

Utfärdande av remisser

Om du är behov av en operation eller t.ex. röntgen så kan vi remittera dig till rätt instans för snabbt omhändertagande.

 

 

Finansiering och betalning

Brunmåla human är inte Landstingsfinansierad, därmed gäller inte högkostnadsskydd eller frikort. I gengäld får du snabb och personlig bedömning. Hos oss erlägger du därför en avgift vid besöket.

 

 

Bokning och tider

 

Allmän undersökning

Du som har enklare åkommor erhåller alltid tid på minst 30 minuter, t.ex. hand, fot, knäproblematik. Du som har mer utbredda besvär bokas en längre besökstid ex. 60-90 minuter, beroende på besvär.

För eventuella frågor och bokning av tid vänligen kontakta oss via e-postadress orthohuman@brunmala.se

Våra medarbetare

 

Marjut Sohlman Carlström

Marjut Sohlman Carlström är legitimerad läkare (överläkare) med specialistinriktning Ortopedi och har över 30 års erfarenhet av svensk sjukvård och ortopedi.

Hon arbetar med patienter som bland annat har knä- och höftproblem, även patienter med ryggåkommor. Hon har även ett stort intresse för kvinnors medicinska hälsa, i synnerhet ortopediska problem, såsom smärtor, belastningsskador och benskörhet. Hon kan även behandla  idrottsrelaterade skador och allmän ortopedi såsom hand-, axel- och fotproblematik.

Ortho Human har specialistkompetens att behandla artros och seninflammationer med Plasmabehandling ACP/PRP. Läs mer om detta på Ortho Humans hemsida.

Framtid och utveckling av verksamheten

ACP/ PRP. Har du artros i leder eller ihållande inflammationer i muskelfästen? Varför inte välja dina egna antikroppar som behandling? Välj de bästa din kropp har att erbjuda, utan biverkningar. Revolutionerande produkt som fått stor uppmärksamhet världen över.

 

 

Hjärtligt välkommen!