Operation

Våra kirurger, är två av Sveriges mest välmeriterade hästkirurger!

 

Dr. med vet. Bengt Ronéus

Bengt Ronéus är en av Sveriges mest välmeriterade hästkirurger och en av pionjärerna inom artroskopi. Han blev veterinärmedicine doktor redan på 80-talet och är den första svenska veterinären att erhålla europeisk specialistkompetens med diplomatstatus (ECVS) inom kirurgi. Efter många år på hästklinikerna vid SLU och ATG startade han Mälarens Hästklinik tillsammans med partners och drev den mellan 1996 och 2012. I över 30 år har Bengt arbetat med artroskopiteknik i hästens leder, och är idag en uppskattad konsultkirurg vid flera hästkliniker i Skandivanien. Bengt har hästar i blodet och växte upp i en familj som fött upp ett stort antal högklassiga travhästar. Idag bor han på en gård med skogs- och jordbruk utanför Uppsala där han kombinerar sina fritidsintressen jakt och flugfiske med ett par inte alltid så framgångsrika golfrundor.

 

 

Veterinär Tamás Tóth innehar specialistkompetens i hästens sjukdomar och är Europaspecialist i hästkirurgi (Dipl. ECVS).

Tamás tog veterinärexamen år 1998 och har många års erfarenhet av kirurgi på häst då han under en lång tid har arbetat på flera stora djursjukhus och hästkliniker i Sverige. Han har även forskat inom sårläkning och några av hans främsta intresseområden är artroskopi, laparoskopi, kolik och frakturkirurgi samt ingrepp i övre luftvägar.

 

 

Vi utför operationer inom ortopedi med artroskopi. Vi gör även kastrationer, svalg/hals, senor/ligament, navelbråck, ögon, sårskador etc.

För bokning hör av er till hast@brunmala.se eller ring 08-51013330 0707577733.