Hovslagare

Teamet runtomkring är minst lika viktigt som våra erfarna veterinärer för att vi ska kunna ge dig och din häst bästa möjliga vård. Hos oss på Brunmåla Hästklinik möter du:

 

Jessica Hassel, Hovslagare
Jessica Hassel tog examen vid hovslagarskolan 1999 och erhöll i samband med detta ett stipendium som tog henne till USA för vidareutbildning. Hon har även avlagt Svenska Gesällbrevet 2004,  och SHF fortbildningsexamen 2009. Samt är av Jordbruksverket Godkänd hovslagare sedan 2009.
Jessica har även jobbat som examinator för Gesällbrevet och vid hovslagarutbildningarna runt om i landet. Hon är alltså en väldigt duktig och meriterad hovslagare, men är trots det alltid nyfiken på att lära sig mer och ta in ny kunskap. Det gör att hon exempelvis åker till olika delstater i USA för att gå som lärling med duktiga hovslagare. Hästintresset började tidigt där det senare blev dressyr på högre nivå. Jessica har dock i dagsläget inga egna hästar utan försöker lägga allt fokus på hovar, tonårsbarn, två bulldoggar samt köra MC på banan.

 

Erik Engblom, Hovslagare