Nyheter
Hovslagare
Brunmåla Hästklinik är en personlig klinik med stora möjligheter. Vi är specialister på hästen i sin helhet med spetskompetens inom hältor, hästens sjukdomar, ortopedi, kirurgi, och munhåla.
hästar, hälta, hältutredning, hästkirurgi, veterinär, hästens sjukdomar, tävling, hälsokontroll, friskhäst, kirurgi, hovslagare, hästtandläkare, operation, djursjukvårdare, ortopedi, ryttare, träning, munhåla
16442
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16442,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Hovslagare

Teamet runtomkring är minst lika viktigt som våra erfarna veterinärer för att vi ska kunna ge dig och din häst bästa möjliga vård. Hos oss på Brunmåla Hästklinik möter du:

 

Rose-Marie Clark, Hovslagare

Här har vi vårt hovlagarproffs, hon har stor del i Sveriges hovslagareutbildningar.  Rose-Maries hästintresse började på Solna ridskola på tidigt 60-tal. Redan tidigt infann sig intresset för skoning, så hon bestämde sig för att bli hovslagare. Som tjej så var det inte självklart att man fick gå på Veterinärhögskolans hovslagarutbildning, men hon examinerades 1976 och har sedan dess varit verksam inom området, och har hela tiden utvecklat mig själv och tagit del av den senaste forskningen. Idag håller Rose-Marie utbildningar och föreläsningar inom hovslageri och korrigering av felaktiga benställningar hos föl vid sidan om mitt arbete som hovslagare. Rose-Marie har Gesällbrev och godkänd av jordbruksverket samt Certified Euro-Farrier.

 

Eva Lemon, Hovslagare
Vårt jockey proffs har Gesällbrev och är godkänd av Jordbruksverket, startade sin karriär proffs jockey och även tränare för galopphästar. Hon blev hovslagare under -90 talet och har lång erfarenhet av att sko galopphästar och ridhästar.

 

Jessica Hassel, Hovslagare
Jessica Hassel tog examen vid hovslagarskolan 1999 och erhöll i samband med detta ett stipendium som tog henne till USA för vidareutbildning. Hon har även avlagt Svenska Gesällbrevet 2004,  och SHF fortbildningsexamen 2009. Samt är av Jordbruksverket Godkänd hovslagare sedan 2009.
Jessica har även jobbat som examinator för Gesällbrevet och vid hovslagarutbildningarna runt om i landet. Hon är alltså en väldigt duktig och meriterad hovslagare, men är trots det alltid nyfiken på att lära sig mer och ta in ny kunskap. Det gör att hon exempelvis åker till olika delstater i USA för att gå som lärling med duktiga hovslagare. Hästintresset började tidigt där det senare blev dressyr på högre nivå. Jessica har dock i dagsläget inga egna hästar utan försöker lägga allt fokus på hovar, tonårsbarn, två bulldoggar samt köra MC på banan.