Nyheter
Hovslagare
Brunmåla Hästklinik är en personlig klinik med stora möjligheter. Vi är specialister på hästen i sin helhet med spetskompetens inom hältor, hästens sjukdomar, ortopedi, kirurgi, och munhåla.
hästar, hälta, hältutredning, hästkirurgi, veterinär, hästens sjukdomar, tävling, hälsokontroll, friskhäst, kirurgi, hovslagare, hästtandläkare, operation, djursjukvårdare, ortopedi, ryttare, träning, munhåla
16442
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16442,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Hovslagare

Teamet runtomkring är minst lika viktigt som våra erfarna veterinärer för att vi ska kunna ge dig och din häst bästa möjliga vård. Hos oss på Brunmåla Hästklinik möter du:

 

Rose-Marie Clark, Hovslagare

Mitt hästintresse började på Solna ridskola på tidigt 60-tal. Redan tidigt infann sig intresset för skoning, så jag bestämde mig för att bli hovslagare. Som tjej så var det inte självklart att man fick gå på Veterinärhögskolans hovslagarutbildning, men jag examinerades 1976 och har sedan dess varit verksam inom området, och har hela tiden utvecklat mig själv och tagit del av den senaste forskningen. Idag håller jag utbildningar och föreläsningar inom hovslageri och korrigering av felaktiga benställningar hos föl vid sidan om mitt arbete som hovslagare.

 

Eva Lemon, Hovslagare

 

 

Jessica Hassel, Hovslagare
Jessica Hassel tog examen vid hovslagarskolan 1999 och erhöll i samband med detta ett stipendium som tog henne till USA för vidareutbildning. Hon har även avlagt Svenska Gesällbrevet 2004,  och SHF fortbildningsexamen 2009. Samt är av Jordbruksverket Godkänd hovslagare sedan 2009.
Jessica jobbar även som examinator för Gesällbrevet och vid hovslagarutbildningarna runt om i landet. Hon är alltså en väldigt duktig och meriterad hovslagare, men är trots det alltid nyfiken på att lära sig mer och ta in ny kunskap. Det gör att hon exempelvis åker till olika delstater i USA för att gå som lärling med duktiga hovslagare. Hästintresset började tidigt där det senare blev dressyr på högre nivå. Jessica har dock i dagsläget inga egna hästar utan försöker lägga allt fokus på hovar, tonårsbarn, två bulldoggar samt köra MC på banan.