Efter besöket

Här har vi samlat några goda råd för att ge din häst störst chans att bli helt frisk

Hur bra arbete våra veterinärer än gör så måste vi hjälpas åt för att din häst skall få bästa möjliga rehabilitering. Här har vi samlat några goda råd som tillsammans med de ”hemgångsråd” som du får av din veterinär är bra att följa för att ge din häst störst chans att bli helt frisk.

 

Hemgångsråd

 

Hemgångsråd injektion

Efter varje injektion bör man vara vaksam efter svullnad, feber el värme i injektionsområdet. Har injektionen skett i en extremitet (t ex under huden vid nervblockad i ett ben) skall man också vara uppmärksam på eventuell ökad hälta. Om något av detta sker kontakta oss för vidare vägledning alternativt veterinär som har jouröppet utanför kontorstider.

 

Hemgångsråd injektion i led

Inför varje injektion i led, senskida, bursa eller lednära struktur sker steriltvätt av området. Det finns dock alltid en risk, om än relativt liten, att bakterier kommer in i leden, antingen vid injektionen eller de närmsta ca 48 timmarna efter injektionen. Vissa hästar kan också reagera på injektionsvätskan i sig även utan att bakterier har kommit in i området.

Det är därför viktigt att bandage som satts efter injektion hålls torra och rena de första 48 timmarna innan de tas av.Får hästen feber (rektaltemperatur över 38,3°), värme eller svullnad i området där injektionen skett eller om eventuell hälta ökar bör man kontakta veterinär snarast.

 

Fler råd och tips om hur du bäst tar hand om din behandlade häst hittar du på:
Hästsverige
Sveriges lantbruksuniversitet
Universitetsdjursjukhuset vid Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges Veterinärmedicinska Anstalt

 

Vi samarbetar med Apotek Hästhoven i Arninge centrum, tio minuter med bil från Brunmåla. De har ett utökat sortiment och de flesta mediciner som vi skriver ut.