Djursjukvårdare/Djurvårdare

Teamet runtomkring är minst lika viktigt som våra erfarna veterinärer för att vi ska kunna ge dig och din häst bästa möjliga vård. Hos oss på Brunmåla Hästklinik möter du:

 

Lena Karlsson, Leg.Djursjukskötare samt Anestesisjuksköterska

Lenas brinnande hästintresse har varit långvarigt- närmare bestämt i 46 år!
Hon utbildade sig till Ridinstruktör -88 och har sedan dess lärt små och stora att rida! Hon började arbeta som djurvårdare år 2000 och fick sin legitimation som djursjukvårade år 2014. Under sin sköterskekarriär har Lena jobbat på bla ATG, UDS och sommaren 2017 fick vi på Brunmåla äran att ha henne här!
På fritiden delar hon hästintresset med sin dotter som rider dressyr på medelsvår nivå men följer även med sonen på motorsportstävlingar runt om i landet.

 

Carin Lindh, Leg. Djursjukskötare samt Anestesisjuksköterska
Carin började sin yrkeskarriär som undersköterska på Huddinge Sjukhus operationsavdelning. Hon kom där i kontakt med docent Torsten Wredmark som utbildat docent Gunnar Nilsson på artroskopier. Detta ledde till att hon 1990 började hos Gunnar Nilsson på Solvalla och assisterade där på operationsavdelningen, och delade sin tid mellan Huddinge och Solvalla. Hon har även arbetat en period på Arninge Djurklinik. Sedan våren 2019 arbetar hon hos oss på Brunmåla som djurvårdare och assisterar även på våra operationer där hon ansvarar för narkosen. Hästintresset startade genom att börja på ridskola som 4-åring. Carin har därefter haft olika hästar genom åren. Familjen består av man, dotter, en ponny, två jakthundar samt 1 katt.

 

Jeanette Öberg, Leg. Djursjukskötare samt Anestesisjuksköterska

Jeanette startade sin karriär inom djursjukvården 1991. Den har lett henne genom arbetsplatser som Karolinska institutet, Arninge Djurklinik, Haninge Djurklinik, Regiondjursjukhuset Bagarmossen, Värmdö Djurklinik och nu här på Brunmåla. Hon brinner för anestesi och analgesi men tycker om alla delar av yrket, det är variationen är rolig. Jeanette har ett stort hästintresse och har sedan barnsben haft egen häst. Dressyr är hennes inriktning och hon tog dressyrdomarexamen 2017. Helgerna tillbringas på dressyrtävlingar, en tur med motorcykeln eller på vintern skidor och snöskoter. Att arbeta med både häst och smådjur är ett drömjobb.

 

Jörn Heggernes, Djurvårdare

Jörns hästintresse startade på travbanorna i Norge. Det ledde honom till att börja på Norges Veterinärhögskola som djurskötare under det glada 80-talet. Men travintresset fanns kvar – via en anställning hos Gunnar Eggen som hästskötare, lockades han till Sverige och Stig H Johansson, där han arbetade för travkusken fram till 2003. Därefter började han på ATG Hästkliniken som djurskötare fram till han började hos oss på Brunmåla 2017. Jörn har en stor kärlek till hästarna. Han är tryggheten personifierad på kliniken och ser till att både ägare och hästar känner sig lugna.

 

Zandra Hansson, Djurvårdare

 

Cecilia Angehed (vd cean lab AB), Leg. biomedicinsk analytiker/kemiingengör

Arbetat som biomedicinsk analytiker sedan 2009 inom veterinärmedicin och började sin bana på Specialistdjursjukhuset Strömsholm. Därefter följde tjänst som kvalitetsansvarig inom lab på Regiondjursjukhuset Bagarmossen.  2015 startades cean lab AB på Hästsjukhuset Solvalla och 2019 även på Brunmåla Hästklinik. Vid sidan om laboratoriearbete på hästklinikerna konsulterar cecilia på laboratorier inom AniCura och Evidensia. Hästintresset har följt mig hela livet, har ridit sedan jag var liten och haft ett antal egna hästar och drivit inackorderingsstall, arbetat på stuteri, utbildad ridlärare, utbildad hoppdomare.