Brunmåla | Team
15601
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15601,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Ett team som bryr sig om

Teamet runtomkring är minst lika viktigt som våra erfarna veterinärer för att vi ska kunna ge dig och din häst bästa möjliga vård. Hos oss på Brunmåla Hästklinik möter du:

Caroline Brunstedt, vd samt djursjuksköterska (caroline@brunmala.se)

Slå upp driven och målinriktad och du hittar en bild på Caroline. Som 23-åring startade hon Brunmåla efter att redan ha jobbat flera år tillsammans med veterinär Björn Nolting. Caroline är hästskötare i grunden och var tillsammans med sin syster Maria ett etablerat team på de stora hopptävlingarna i början av 2000-talet. Hon har haft eget stall sedan ’94 med över 20 hästar, och ser nu till att Brunmåla går i spetsen för modern hästvård. Vår vd är en häst- och hundälskande doer med båda fötterna stadigt förankrade i stallgolvet helt enkelt. 2013 tog hon även sin djursjuksköterska legitimation.

 

Therese Lundqvist, Klinikchef, djursjuksköterska samt anestesisjuksköterska (terese@brunmala.se)

Hälsinge-Therese är vårt sportigaste inslag på Brunmåla, före detta professionell friidrotterska inom bland annat höjdhopp men numera mest fokuserad på bergsbestigning. Och hästar såklart. En kärlek som funnits sedan barnsben och som gjort att hon både tävlat i hoppning och arbetat inom travsport.
Therese är legitimerad djursjuksköterska och har jobbat flera år som djurvårdare och förman på Hälsinglands Hästklinik innan flytten till Brunmåla och storstan.

 

Lena Brandt, receptionist samt djurvårdare

Det Lena inte kan om att sköta hästar är inte värt att kunna. Hon har jobbat åt flera av världens bästa hoppryttare i mer eller mindre hela världen, och upplevt många OS, VM och europeiska mästerskap som stöd åt både ryttare och häst. Lena är den som först introducerade oss till Dr. Med. vet. Björn Nolting. I Lena har vi också en utbildad semineringsassistent som haft eget ansvar för avelshingstar. Att Lena dessutom är utbildad massageterapeut är något som uppskattas även av människorna på Brunmåla.

 

Lena Karlsson, djursjuksköterska samt anestesisjuksköterska

 

Jörn Heggernes, djurvårdare

Jörns hästintresse startade på travbanorna i Norge. Det ledde honom till att börja på Norges Veterinärhögskola som djurskötare under det glada 80-talet. Men travintresset fanns kvar – via en anställning hos Gunnar Eggen som hästskötare, lockades han till Sverige och Stig H Johansson, där han arbetade för travkusken fram till 2003. Därefter började han på ATG Hästkliniken som djurskötare fram till han började hos oss på Brunmåla 2017. Jörn har en stor kärlek till hästarna. Han är tryggheten personifierad på kliniken och ser till att både ägare och hästar känner sig lugna.

 

Maja Gustavsson, Djurvårdare

 

Amanda Larsen, Djurvårdare (Studerande)

Amanda är vår yngsta medarbetare, hon har gått ridgymnasium på Strömsholm och tävlat på god nivå inom dressyr. Hon har vidare utbildat sig inom röntgen och sårvård, söker även in till djursjukskötarutbildning i England.

 

Sofi Sandler, ekonomiansvarig (ekonomi@brunmala.se)
Sofi som var en äkta hästtjej och tävlade i hoppning som ungdom har nu efter nästan tjugo års paus närhet till hästarna igen tack vare jobbet på Brunmåla.
På Brunmåla sköter Sofi ekonomin så har du frågor om fakturor, kundupplägg eller annan administration är det Sofi du ska kontakta.

 

Åsa Geijer, Hästskötare